Mit første indlæg, mit første nationale mesterskab

Alt skal jo have sin første gang! Nu har jeg bestemt mig, jeg vil prøve kræfter med en blog. Eftersom jeg jo lever et lidt “unormalt” liv som 21-årig og langt væk fra Danmark og venner og familie, tænkte jeg det ville være en god idé med blog hvor man kan følge med om man så er ven, familie, facebookven, instagramfølger – eller måske en hel ny interesseret!
Jeg vil hovedsageligt slå lidt forskelligt op om mit liv her i Spanien, med henblik på 3 emner:

  1. Dét at være en helt ny løber i Elite løber verdenen (dertil også navnet Greenrunner!) Læs mere om den historie på min side “En unormal 21årig”
  2. Dét at spise vegetarisk (igen derfra navnet Greenrunner – eftersom jeg lever at at spise grønt). Herfra vil der komme forskellige vegetariske opskrifter op, som jeg ofte selv står og finder på i køkkenet.
  3. Dét at være dansker i Spanien, trods det “kun” er 2700km væk er der stor forskel på alt. Kulturen, menneskerne, vejret osv har både udfordringer og fordele 😉

MEN.. dette første indlæg skal handle om min weekend. Lørdag d. 27. februar satte mor og jeg os i bilen pakket med 10liter Kangen Vand (læs her hvad det er)og trillede mod Guadalajara (en by tæt på Madrid, hvor min løbeklub holder til). Turen blev lidt længere end forventet da GPS’en sendte os i bjergkørsel istedet for motorvej, og vi endte derfor med at køre i 5 timer. Puh, det var en lang rejse. Da vi endelig kom frem fik vi noget af et kuldechok! KUN 4 GRADER og vi havde set sne på vejene! Det er dælme koldt når man er vant til MINDSTE temperatur på 10/11 grader! Heldigvis havde vi vinterjakker med, så jeg var i vinterjakke og så sne for første gang i et år! Haha, det var skørt!

8196_10153857165264002_4916597012724645735_n

Heldigvis sørger min klub for at jeg får både mad, overnatning osv så vi ankom til Hotel Pax som er et 4-stjernet hotel belligende i Guadalajara. Da jeg var på træningsophold med klubben i December boede jeg også her – så jeg følte mig helt hjemme.

31728648

Anyway, klokken var omkring 19 da vi ankom, så mor og jeg trængte til en gåtur og valgte at gå ned til restauranten som vi skulle spise på. Det er meget usædvanligt at spise aftensmad så tidligt her i Spanien, og hvad jeg ikke havde tænkt over var at Guadalajara er en meget spansk by – hvilket betyder at restauranter etc osv er LUKKET kl 19.30! Så da vi stod udenfor en lukket restaurant i 4 grader var vi noget kede af det. Jeg ringede til min klub’s “præsident” som jo netop sørger for alt dette for mig, og i løbet af 10 min var han der. Han gik lidt rundt med os i byen, indtil restauranten åbnede, og vi endelig kunne få noget at spise. Men én ting er at man spiser på et andet tidspunkt, en anden ting er når man er vegetar og tænker meget over at spise sundt – se så er man altså SUPER mærkelig her i Spanien. Min klub’s præsident er dog heldigvis ved at være vant til mig og mine underlige vaner, og trods sprogproblemer med kun spansktalende på restauranten fik vi en fin salat med ost til forret og en omgang grøntsager til hovedret. Absolut intet super fantastisk – men udemærket!

Hjem på hotellet til “teknik”møde med klubben hvori jeg fik udleveret mit løbernummer,chip, entré-armbånd, lidt nyt tøj, taske, kasket etc. Her et billede af mit udstyr klar til om søndagen.

12509211_10153857165179002_387365208474533010_n
En god nat søvn, en god morgenmadsbuffet også afsted mod Galopbanen i Madrid – her skulle løbet være! For søndagen d.28. februar var nemlig dagen jeg skulle løbe mit nummer 4. cross country løb i hele mit liv – og mit altså første SPANSKE NATIONALE MESTERSKAB!

Løbet var de spanske mesterskaber i Cross Country Kort distance for klubber. og med 213 deltagere med de bedste SENIOR kvinder fra HELE Spanien (vi snakker et land med 45miollioner mennesker) var der hård konkurrence! Så ikke kun konkurrence fra hele Spanien, men samtidig, pga. konkurrencer var for klubber, skulle jeg løbe mod seniorer (kvinder over 23, normalt er jeg i Promesa som er kategorien under 23).
Startpositionen for os til løbet var utrolig uheldig, vi havde startboks nummer “46” og var derfor placeret længst ude til højre, men allerede efter de første hundrede meter var der skarpt sving til venstre, så derfor var det svært for mig at komme igennem og få mig lagt godt fra start da jeg blev lukket bag en lidt større gruppe.

1935954_10153857165289002_5173460557642525394_n
Den landsdækkende spanske sportskanal TeledporteTV sendte fra løbet, så dette billedet er en af mine venner der har taget fra fjernsynet haha! Hvis det har interesse kan i se hele udsendelsen her:
http://www.rtve.es/alacarta/videos/cross/cross-campeonato-espana-clubes-carrera-corta-femenina/3503441/

Selve løbet var et af de hårdere cross country jeg har været med i da vi f.eks. kom ud i meget løs sand (utrolig hårdt at løbe i), der var bygget små “broer”og underlaget ellers var skiftevis græs fra galopbanen og sand/grusveje.
Jeg fik kæmpet mig igennem med en pace på 3:36 min/km. (hurtigste km i 3.15min) og endte i mål 1min og 3 sek efter vinderen! Så en placering som nr. 22 ud af 213 fra hele Spanien er jeg ovenud tilfreds med, og kan slet ikke forstå jeg fra bare 4 måneder som “eliteløber” allerede ligger som nummer 22 bedst i HELE SPANIEN! 😀
12806183_10153857164874002_8289434592224810572_n

Min klub og træner var ovenud tilfreds med mig og roste mig rigtig meget. De er alle overrasket over hvor hurtigt jeg rykker mig, og de tror på jeg vil være meget tæt på toppen allerede næste år! Simpelthen så surrealistisk!

Da vi var kommet i mål skulle der selvfølgelig taget billeder med vores klub sponsorer osv, men med mor stående frysende og trippende sagde jeg hurtigt farvel, sendte hende ud i bilen og ville så lige “løbe af”. Løber altså lige et par km efter løbet er slut for at få syren ud af kroppen. Da det jo var så koldt havde jeg taget min vinterjakke på, og selvom den ikke var så handy at løbe med – så var jeg UTROLIG glad for jeg havde valgt at tage den på! = JEG ER NEMLIG VERDENS MEST KLODSEDE PERSON! Efter jeg havde løbet rundt en kilometer rundt bagved circuit’en, falder jeg voldsomt over en sten, og vælter rundt i grus, thank good for min store vinterjakke, den redede min overkrop! Med hul i jakken var jeg ikke itvivl om jeg var faldet hårdt, og kunne da os mærke knæene var lidt ømme, det viste sig jeg havde slået hul på begge knæ, hudafskrabninger på finger og hul i mine vanter. Haha, det er da utrolig man netop lige har løbet en løb med både hop, forskelligt underlag, mange piger omkring en og høj fart – og der falder man ikke, men når man så løber for sig selv – i sneglefart, så vælter man og slår hul på det hele. Åh gud. Story of my life!

12809671_10153857165354002_3964508178993950729_n

Jeg skyndte mig selvfølgelig at rejse mig op som om intet var sket, og heldigvis var der ingen der så mig da alle kiggede den modsatte vej mens mændene løb deres løb haha!

Turen hjemad gik smertefrit for os, og i kørte ikke meget mere end 4 timer. Det eneste problem vi kom på her var igen maden.. Vi havde heldigvis fået en god morgenmad, men selvfølgelig bliver man sulten hen mod frokost, så vi holdte ind ved en tank på motorvejen ved 16.00 tiden og var ved at være ret sultne. Men spanske tankstationer er ikke 7/11 i Danmark med masser af sunde alternativer, nej det eneste man kunne finde der var chokoladebarer, sandwich pakket i plastik i en kølerdisk med skinke og donuts. Føj, nej tak, det er altså bare ikke foder for os.. Heldigvis havde jeg en proteinbar i tasken, og mor havde rester fra en fuldkornskage hun havde fået dagen efter, så dét blev vores frokost, også var der turbo på bilen hjem, her fik vi lavet god ØKOLOGISK OG GRØN aftensmad, mor nød et velfortjent glas vin og jeg min yndlings økologiske sodavand med lemon!

thumb_WE-DRKC027_large

Alt i alt en meget god og spændende weekend 🙂 Kan i have en dejlig uge – og tak for i læste med!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s